onsdag 25 januari 2012

Old Spice...



Tog med mig det här kryddburksstället från pappa härom veckan. Den har stått hemma i barndomshemmets  kök så länge jag kan minnas, säkert i 30-35 år, kanske ännu längre tillbaks.

Nu tog jag alltså hem den hit och tänkte den kunde vara fin nu i dessa "antiktider"...
Innehållet i burkarna är lika gammalt som burkarna, om inte mamma någon gång har fyllt på dom (alltså inte på minst 12 år).
Idag hade jag lyckan att Matilda och hennes pojkvän skulle stå för maten. Det blev fläskfilé med ris och Tzatsiki och sen går allt på två röda sekunder... Matilda tar burken med "Garlic Salt" och strösslar på ordentligt...  

Gaaahhh!!! 
-Neeeej, skriker jag och tar en sked och försöker skrapa bort det 35 -åriga saltet från Tzatsikin. Förklarar för henne att det är j ä t t e gammalt innehåll... Matilda undrar hur i sjutton hon skulle kunna veta det -och det undrar jag också.
Sen ser hon lite pillemarisk ut och säger nöjt att hon hade kryddat min mat i går med samma krydda... (hon lagade mat åt mig i går också)

Jag tror att jag ska ta och diska ur alla burkarna nu...




tisdag 24 januari 2012

generöst?

När jag hämtade lilleman på dagis idag berättade hans fröken en rolig sak.

Albin hade idag vid matbordet (?) sagt att om fröken inte hade någon tilltänkt pappa till sina framtida barn så kunde hon få "låna" hans pappa. Fast han är lite skäggig...

Gulligt, eller hur? (- Men DÄR sa jag stopp!!!) ;-)

fredag 6 januari 2012

Kippy the chewing machine...

What?

Now what?

Hey, I´m innocent...