lördag 20 april 2013

Boston in my heart...

Det känns konstigt att höra och läsa om bombningen i Boston. Så otroligt tråkigt att "vår" fina, säkra stad har fått ett annat sken över sig. Jag hoppas efter allt detta att staden kommer på fötter igen och fortsätter som vanligt.

Det som känns mest märkligt är att när vi först letade efter hus att bo i, så var vi i Watertown och snurrade. Det var tydligen en programledare på Channel 7 (?) som ville hyra ut sitt fina hus där och vi var intresserade. Dock var hyran lite för hög, så vi letade vidare och hamnade så småningom i grannstaden Newton, som ligger 20 minuter sydväst om Boston.

Newton har under flera år fått utmärkelser som "Säkraste staden i USA"

"Newton has consistently ranked as one of the best cities to live in the country. In August 2012, Money magazine named Newton the fourth best small city to live in America."
(Wikipedia)



The Library till höger.

Och mittemot Biblioteket... Copley Square, inte långt ifrån bombsprängningarna. 

Vi fick klappa brandbilar... Juni 2011
Boston skyline, 4th of July 2011

Vy från en balkong på Newbury St.  
Hancock Place (241 m)

Fabian och Patrik under vår första resa till Boston, Juli 2009

Vi mötte upp med familjen Söderpalm Gordh (grannarna hemma på gatan i Ytterby). De var på "jobbresa" i Connecticut. Här i Boston Public Garden, Juli 2009. 

Vid Government Center, juni 2011

torsdag 11 april 2013

Torsdag den 11 april

Ledig idag och först stod frisören på schemat. Jag klipper mig ca 3 ggr / år i normala fall. Det var inte så längesedan jag var hos frissan (28:e december) men eftersom jag har så frissigt hår, fnasigt och eländigt, så fanns det ingen annan utväg än att gå och klippa av det schletna igen... Ett kilo lättare tog jag sen bussen in till stora staden Göteborg.

Vi har två födelsedagar här nu i veckan. I morgon fyller stora sonen 16 och på söndag fyller minstingen  7 år... Herregud, vad åren går...!!! (Så måste man ju alltid säga, eller hur?)

I Göteborg försökte jag hitta något skojsigt att ge stora sonen i present så det blir något litet paket till honom och inte bara pengar i ett kuvert.  Fast han har ju inte önskat sig något än just bara pengar. Det blev några skisspennor ett skissblock och fixeringsspray (att spraya på skissen så den inte svärtar...)
Han är ju vår konstnär, Fabian. :-)

Det är svårt att hitta någon lust att vår-shoppa när vädret är som det är. Det är väl den stora "snackisen" här  nu, vädret... Vårkläderna hänger där med sina läckra (!) 80-talspastellfärger och ropar: "kom och köp mig!!! Det blir snart vår, jag lovar..."

Mycket rea på stan nu. Jag försöker att hålla igen, och det gick bra. Bara 4 pocketböcker fick följa med hem. Det är väl okej?

Matilda har kommit hem från sin resa till Boston. Det är så roligt att hon hade möjligheten att åka över och hälsa på. Och jag var inte orolig en enda gång... :-)

Hon bodde hos sina tre kompisar några nätter på varje ställe. En dag träffade hon min kompis Geri och de tog en lunch.

Jag hoppas jag snart kan åka över igen. Kanske nästa år? Jag längtar så.

Nej, dags att släcka lampan.

Gonatt!

Matilda och Geri i Newton Centre, MA


måndag 1 april 2013

Annandag Påsk 2013

Nu är påsken slut för denna gång. Tur är väl det för annars vet jag inte hur det skulle gått.
Jag har ätit och ätit och ätit och till det har jag druckit. Puh!!! Magen står i alla fyra hörnen och jag är lätt illamående av all varmrökt lax, räksallader och potatisgratänger...  För att inte prata om chokladpuddingen som vi åt i går till efterrätt när vännerna var hos oss på middag... och absolut inte nämna något om att jag bara var tvungen att äta lite överbliven chokladpudding alldeles nyss... väldigt onödigt.
I morgon skulle jag sparka igång min träning efter drygt två månaders uppehåll. Idoor walking passet är bokat - MEN, nedrans förkyldning med grötig hals sätter stopp... attans!!! Måste avboka. :-(

Vi har ju haft underbart väder nu de här påskdagarna. Vi har varit i sommarstugan hela helgen och haft vännerna över i går, påskdagen. Mycket trevligt!
Idag har vi varit ute en stund i trädgården och krattat gräsmattan lite. Albin har varit på kalas till klasskamraten och fick sedan med sig en annan Albin hem för lite lek.

I morgon väntas tidiga skiftet på jobbet. Kort vecka igen, bara tre dagars arbete.
Förra veckans två dagar på jobbet gick jättebra. Härligt att vara tillbaka igen.

Hej hej!