fredag 31 januari 2014

Pulled pork...

Hej hej!

Mitt "andra" blogginlägg kommer handla om mat...

Dottern ska fira sin 19:e födelsedag i morgon (men hon fyller nästa söndag), släkten är inbjuden (farmor, farfar, morfar, farbror med fru, gudmor med familj ((därmed sysslingar)) och min moster med fästman... och så lilla kusinbarnet som moster passar just nu. :-)

Pulled pork är beställd. Burrito dinner, jay!!!
Matilda gjorde själv "pulled pork" härom veckan som blev jättegod. Jag har gjort det en gång tidigare, i min slow coocker, då när vi bodde i Boston. Rätt så enkelt och det blir massor av mat...

Gick till affären för att köpa fläskytterfilé, men killen i charken tyckte jag kunde ta skinkstek istället. Lika bra och billigare dessutom.

Så nu har jag fixat och grejat hela kvällen med denna pulled pork och skickade in den i ugnen strax innan kl 21... läste sedan receptet mer noggrant och såg att den ska stå i ugnen i ca 5 timmar. Jag får väl gå upp vid 2-3-tiden och ta ut den... Klantigt, men jag vill ändå få det gjort... ett moment mindre i morgon.



Recept från Tasteline:

Pulled pork som ugnslagats länge på låg temperatur ramlar fullkomligen sönder när den är klar. "Pulled" syftar på att du drar isär köttet med två gafflar, till möra, trådiga bitar.

   port.

Ingredienser

800 gram  
2 st  
1 st  
1 msk  
1 tsk  
1 msk  
4 msk  
2 msk  
5 st  
1 st  
2 dl  
2 dl  
1 skvätt  

söndag 12 januari 2014

Söndag 12 januari.

I dag, söndag... Soligt och kallt. Några fjuttiga snöflingor dalade ner från himlen i förmiddags och sonen blev alldeles uppspelt. Tyvärr kom det inget att tala om. I morgon har de sagt nu, då kommer snön. Vi får väl se.

I dag ska jag inte göra någonting som jag inte känner för. Maken frågade om jag ville med ut och gå i Guddehjälm med hunden, men det kände jag inte för. Sedan frågade Matilda om jag ville följa med henne ut och fotografera... lät ju skoj, men tyvärr. Jag stannar inne. Känner inte för att gå ut och frysa idag. Jag vill bara vara själv och sitta vid min dator. Kanske kommer jag läsa i min bok... sån är jag. Förvisso skiner solen idag, men jag känner ändå inte för att gå ut. Jag tar min promenad med Kippy senare. Kanske har solen gått ner då... än sen då? Som förskollärare är jag nog ute mer än de flesta. ;-)

I går var vi hemma och hjälpte min pappa lite med en sak. Jag var ute en sväng och såg "min sten"... Min gamla sten, på den lilla ängen utanför vårt hus. Stenen som kändes så stor när man var liten.


Den "enorma" stenen...

Nä, nu ska jag passa på att läsa... Albin har en kompis här, så det är lugnt och skönt. :-)

Ha det!

fredag 10 januari 2014

Här Lisa får du ett nytt inlägg...

Hello!

Fick i dag en liten pik från min vän Lisa (www.vitagavlar.blogspot.se) att jag var dålig på att uppdatera min blogg, och visst... jag håller med! Jag vet inte riktigt vad som hände. Hade väl inget att skriva om...
Eller snarare handlar det om lathet. Jag tycket nämligen att det är lite meckigt att föra över bilderna (och bilder gillar jag) från kameran till bloggen...

Hur som helst hade jag faktiskt tänkt ett tag att jag skulle ta tag i bloggandet igen. Det är ju alltid trevligt att läsa bloggar, eller hur?

Kanske kommer den här bloggen i fortsättningen handla om:

Mat och bak- Jag har blivit mer och mer intresserad av just mat och bakning... Ägnar en del tid att läsa recept, titta på matlagningsprogram och att planera måltider. Det samma gäller med bakningen.  Jag har blivit vågligare när det gäller att testa nya matupplevelser. Jag går mer och mer utanför recepten och "touchar" till det riktigt bra många gånger. Med baket har jag några saker som jag känner mig riktigt säker på- speciellt bullar, som blivit min grej. Experimenterar med fyllningar i mina bullar, många bra- en del mindre goda... man lär sig!  Jag tror nog att min mamma hade varit stolt.
Det enda jag absolut kan säga jag ska hålla mig borta från är att göra godis... Hela satsen med julkolan åkte rakt ner i soptunnan- igen... :-(

Mode- för jag gillar faktiskt att shoppa... Älskar att fynda!!!  Helst märkeskläder. Mitt favoritklädesmärke är Tommy Hilfiger... Har lots and lots av kläder från honom. Tyvärr har man ju knappt råd att handla Tommy Hilfiger här i Sverige. Jag har handlat allt mitt i USA, där du kan handla T H för nästan H&M priser på sina håll... Tänkte slå till på T H kläder nu på rean här, men fy!!! Vilka fula kläder de hade (På Åhléns och NK) Inget för mig...

Make-up och skönhet- Hmm, vad ytligt kanske ni tänker... Har nu under jullovet tittat en del på Youtube och på filmer där man får tips på make-up och hur man lägger den... Måste erkänna att jag sökte på "make-upp tutorial for mature skin" (make-up lektion för mogen hud...typ...) Mycket intressant faktiskt. Jag har lärt mig en hel del om foundations, puder och vilken borste man ska ha till det... Jag har på sista tiden upptäckt en del rynkor som inte funnits där tidigare, uj uj uj... Dem vill man inte framhäva på grund av en fellagt make-up...

Heminredning- Nu kommer ett känsligt ämne. Jag anser att jag är rätt så intresserad av heminredning, men min kära make tycker inte att jag är det så värst... :-( Jag har en rätt klar bild av hur jag skulle vilja ha det här hemma. Problemet är bara att min önskestil skulle medföra en helrenovering eller en total ombyggnad snarare, av huset - och nya möbler. Fast jag är rätt nöjd nu med hur vi har fått det här hemma nu. Vi har byggt om och grejat en hel del efter det att vi flyttade hem från USA. Jag erkänner dock att jag INTE är händig (men rätt påhittig, och då ska det gå snabbt och det bli gärna slarvigt...typ; ojdå, jag skruvade visst i en skruv på fel ställe. Vi gör ett nytt hål i väggen... ingen som märker. Ha ha...)

Resor- Resa är kul! Helst tillsammans med vänner. Ja ja... Erkänner!!! Hellre med vänner än med familjen (barnfritt m.a.o) ... Just nu planeras det för sommarsemester (med barn). Vi har nästan aldrig lämnat Sverige under sommaren, men i år ser det ut som om det kommer att hända. Men först skidor med kompisarna (med familj) i Sälen. Har inte åkt skidor sedan 2008 tror jag...
Sedan hoppas jag att kunna åka tillbaka till Boston snart. Längtar hela tiden dit. Tänker säkert ett par gånger om dagen på livet där

Träning och hälsa- Har just förnyat mitt årskort på Sportlife. Har inte varit där sedan oktober. Vet inte vad som hände... tror det började med en förkyldning och en muskel som sade: inte träna!!!  Men nu har jag ingen anledning att inte gå dit. Skyller på att tiden inte räcker till, men det stämmer ju inte... Ska bättra mig! Förra året var jag där 24 ggr på olika pass + ett antal gånger till på gymmet... Det här året ska jag slå det. Så det så!!!
Tennisen kör i gång nu igen. Det är roligt att spela och en timma på tisdags kväll bara svischar förbi. :-)

Jag har också börjat med 5:2 dieten sedan någon månad tillbaka. Vi kör det på jobbet, några kollegor och jag. Det går riktigt bra, är inte så hungrig faktiskt. Trodde det skulle vara värre. Jag mår bättre i min mage när jag inte äter så mycket. Nu har jag inte gått ner så mycket i vikt och under julen har jag inte följt det till 100 %. Men nu ska jag göra det på riktigt och det här tror jag passar mig jättebra!

Familjen- Make, tre barn och en hund... Livet i 180 nästan jämt. Men ändå lugnare än på mycket länge. De stora barnen är självgående och den minsta är nemas problemas att ha att göra med... Maken... tja, det går ganska så bra med honom också. Vi firar 20-årig förlovningsdag i år.
Hunden har lugnat ner sig också. :-)
Jag har börjat planera lite inför Matildas student i sommar. Inte klokt! Studenten! Hjälp!!!

Livet- Jag mår bättre nu, för det har varit ett jobbigt år. Mycket känslor har strömmat förbi. Jag har gjort en resa och blivit starkare. Jag har varit sjuk och blivit frisk. Snart har det gått ett år sedan beskedet och ett nytt besök på mammografin närmar sig. Inget jag ser fram emot.

Bortsett från sjukdomen har jag lärt mig (genom samtal) också att släppa taget lite om saker. Att vara en kontrollmänniska är inte helt komplikationsfritt. Jag har b.l.a superkoll på allt som händer här hemma...  Men den kontrollen gör mig stressad och jag önskar många gånger att jag inte märker vad sin sker.. Låt det bli som det blir... Tycker att jag har klarat det bra. Så bra att jag t.o.m lät barnen själva ta fram julpyntet och klä granen utan att jag ens var hemma (fick beröm av maken för det...)

Vad mer?

Framtidsdrömmar- Nja... svårt. Kanske att ta tag i saker. Inte skjuta upp. Göra färdigt- lägga undan... Jag har några projekt som jag bara måste få klart innan det är försent.  De lockar och pockar hela tiden. Men tyvärr (igen). Orken finns där inte. Efter jobbet är jag oftast så himla trött och lusten bortblåst. Väntar att lusten ska komma tillbaka så jag kommer vidare...

Återigen- komma igång med träningen. Bli stark och få snygga muskler. Det måste väl gå, även för en 40 plusare? Ja, usch igen... snart fyller jag 43...

Åldersnoja- Just det... 43 år snart... say no more!!!



Och nu kommer den här bloggångesten krypande.

Vem sjutton i hela världen tycker det här är intressant att läsa om?

Aja... jag bjuder här lite på mig själv.

Ha det!